Stigbornfrost
🥷🏼

Stigbornfrost

Last edited time
Last updated on April 27, 2024
Stigbornfrost är namnet på den kreativa lekstuga som drivs av mig och Adam Stigborn. Vi utforskar sånt vi tycker är kul, och försöker samtidigt göra affär av det. Vi erbjuder videoproduktion, social media management, paid social, voiceovers, och en hel del annat.
Vi båda driver lådan som ett sidoprojekt bredvid våra dagjobb.
notion image
notion image

👶🏽 Hur Stigbornfrost föddes

Stigbornfrost grundades för att försöka göra affär av sånt vi tyckte var kul. Vi började med att sälja videomaterial för sociala medier som vi filmade med våra telefoner och förädlade i Adobe Premiere Pro, After Effects, Audition och Final Cut Pro X. Det här var när stories fortfarande var ganska basic och det var lätt att sticka särskilja sig med bara något högre produktionsvärde. Eller nja, vi tog faktiskt inte betalt precis i början, men det kom vi över snabbt. Sedan dess har vi både köpt bättre och roligare utrustning och landat roligare gig.

🎥 Videoproduktion med små medel

Vår filosofi var ganska enkel. Eftersom vi inte sålde videomaterial för betald media eller långfilm behövde produktionsvärdet inte vara skyhögt. Vi skapade stories som skulle visas i högst 15 sekunder och försvinna efter 24 timmar, och vi la produktionsribban därefter. Idag jobbar vi med skalbara videolösningar för de flesta användningsområden och levererar produkter för allt ifrån internkommunikation, organiska sociala medier, paid social, youtubematerial eller videoannonser.

🎯 Hur media och performance marketing kom in i bilden

Det är inte alls ovanligt att egenföretagare, driftschefer eller marknadspersoner önskar videomaterial av sitt event, sin produkt, eller sitt erbjudande, utan att har riktig koll på var det ska visas, vem som ska se det, och hur videomaterialet ämnar förändra tittarens beteende efter att hen sett videon. Det här blev uppenbart för oss ganska direkt efter att vi levererat våra första stories för Instagram, bara för att ha kunden lägga upp dem på feeden. Som om det inte vore nog blev vi även bedömda utefter videos utseende på den felaktiga slutstationen. Där och då bestämde vi oss för att även erbjuda distribution.
Efter det har jag jobbat med distribution och optimering av media även som arbetstagare på ett eller annat sätt fram tills idag.